6 Kasım 2013 Çarşamba

7. Mezuniyet Sonrası Eğitim Semineri Ardından


Herkese Merhaba,

           1-3 kasım tarihleri arasında Anestezi Teknisyen Ve Teknikerleri Derneği olarak Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesinde düzenlemiş olduğumuz VII. Mezuniyet Sonrası Eğitim Seminerimi başarılı bir şekilde sonlandırmış bulunuyoruz.Sizlere bu yazımda tarih kokan Gaziantep şehri hakkında izlenimlerimi ve Eğitim konularımız hakkında kısa bilgiler sunacağım.

           Seminer gününden bir gün önce şehre ulaştığımızda akşam saat 9 civarlarıydı.Ekip halinde otelimize yerleştik.Akıllarda Antep'e özgü baklavalar ve kebaplar vardı.Kimimiz dayanamadı,geç saat olmasına rağmen düştü Antep sokaklarına.Kimimiz ise heyecanlıydı ertesi gün yapacağı sunumdan dolayı.

           Cumartesi sabahının erken saatlerinde Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesinin konferans salonunda açtık gözlerimizi.Hazırlıklarımızı tamamladık.Sunumlar son birkez daha kontrol edildi.Seminerimiz dernek başkanımız Sayın Şükran Balkaner’in açılış konuşmasıyla başladı.Onursal başkanımız Sayın Yard.Doç.Dr.Z.Serpil Ustalar Özgen tarafından seminerimizin konuları hakkında kısa bilgiler aktarıldı.Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesi yöneticilerinden Sayın Op.Dr.Bülent Cansuvar ve Anestezi Klinik Şefi Sayın Uzm.Dr.Levent Uygur konuşmalarının ardında 1.oturum başlangıcı yapıldı.İlk oturumda sırasıyla;“Ameliyathane Dışı Anestezi Uygulamaları Sedasyon/Analjezi”,”Sistemik Analjezikler, Adjuvanlar ve Sedasyon“,”Sedasyon - Analjezide Kullanılan İlaçların Yan Etkılerı Önlemler”,” Ameliyathane Dışı Sedasyonda Yenilikler” anlatıldı ve 1. oturum sonlandırıldı.Bu oturumun ardında kahve molası verildi.Kısa bir süre aradan sonra 2.oturum için tekrar salondaki yerler alındı.2. oturumda;“Sedoanaljezide Komplikasyonlar”,” Sedasyon – Analjezi Takımı  Anestezi Teknikerinin Rolü”,” Ameliyathane Dışı Anestezi Herkes İçin Aynı mı?” ve “Anestezide Özel Durumlar” anlatıldı. 1. oturumun sonunda olduğu gibi kısa bir kahve arası verildikten sonra 3. oturuma geçildi. 3.oturumda ise;”Ameliyathane Dışı Sedasyonda Yenilikler”,” Hastada Sedasyon Olmalı Mı ? Olmamalı Mı?”,” Sedasyon Sonrası Bakım,Taburculuk ve Hastaya Öneriler” Anlatıldı. Daha sonrasında kısa bir aradan sonra 4. oturumda Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden Sayın Doç.Dr.İkramettin Karaman “Renkler ve Hayat” isimli sunumuyla seminerimize renk kattı.

            Seminerimizde artık 1. günün sonuna gelmiştik.Sunumlarını yapan arkadaşlarımız rahatlamış ve Antep'in güzel yemeklerine konsantre olmaya başlamışlardı.Ekip halinde ev sahipliği yapan ve bu seminerin düzenlenmesinde önemli rol oynayan Sayın Anes.Tek.Ergün Sürücü eşliğinde Gaziantep'in  şehir merkezine inilerek tarihi sokaklar ve akıllardan bir an olsun eksilmeyen baklavanın tadına bakıldı.Daha sonrasında önceden organize edilen ünlü bir restauranta misafirlerimiz ve yönetim kurulu olarak yemekler yenildi. Yemeğimizde hoş sohbet ve muhabbet üst düzeydeydi.Yemeklerin yenilmesinin ardından herkes otellerine çekildi.

            Eğitimimiz 2. gününde Sözel sunu olarak başvurulan posterlerin sunumları yapıldı ve ardından gelenekselleşmiş bilgi yarışmamız düzenlendi.Kahkahanın bol olduğu bilgi yarışmamızda yarışmaya katılan bütün misafirlerimize “Tekniker ve Teknisyenler İçin Anesteziyoloji” kitabı hediye edildi.

            Eğitimimizin sonlarına gelirken gerek yapısal kompleksi gerekse içinde yer alan eserleri açısından dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi ziyaret edildi.Merakla ziyaret edilmek istenen Gaziantep Kalesi yapılan restorasyon çalışmasında dolayı ziyaret edile
medi.Şehir merkezinde yapılan alışverişler ardında otellere geçildi.

            Kendi düşüncelerimi aktararak yazdığım bu yazımda dernek başkanımız Sayın Şükran Balkaner hanıma,Onursal Başkanımız Z.Serpil Ustalar Özge hanıma ve yüzünden bir an gülümseme eksik olmayan Gaziantep esnafına teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla
Mert BARUT
Anestezi Teknikeri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder